Eind september 2016 vroeg AZ Nikolaas met 'De Nacht van de NMR' op ludieke wijze aandacht voor het tekort aan NMR-capaciteit in de regio Waasland. Tegelijkertijd werd er een petitie opgestart waarmee het ziekenhuis ondertussen meer dan 20.000 handtekeningen verzamelde.

"In Vlaanderen is er gemiddeld één NMR-toestel per 95.000 inwoners. In het Waasland is dat slechts één toestel voor 242.800 (2016) inwoners", klaagde gedelegeerd bestuurder Koen Michiels aan, in een speciale editie van onze zusterkrant Artsenkrant over AZ Nikolaas. "Akkoord dat de overheden budgettaire beperkingen opleggen, maar niemand kan ontkennen dat wij met een enorm capaciteitsprobleem kampen."

Eind september 2016 vroeg AZ Nikolaas met 'De Nacht van de NMR' op ludieke wijze aandacht voor het tekort aan NMR-capaciteit in de regio Waasland. Tegelijkertijd werd er een petitie opgestart waarmee het ziekenhuis ondertussen meer dan 20.000 handtekeningen verzamelde."In Vlaanderen is er gemiddeld één NMR-toestel per 95.000 inwoners. In het Waasland is dat slechts één toestel voor 242.800 (2016) inwoners", klaagde gedelegeerd bestuurder Koen Michiels aan, in een speciale editie van onze zusterkrant Artsenkrant over AZ Nikolaas. "Akkoord dat de overheden budgettaire beperkingen opleggen, maar niemand kan ontkennen dat wij met een enorm capaciteitsprobleem kampen."